Doorstart Honkbalweek Haarlem nabij

Impressie Honkbalweek.

Impressie Honkbalweek.© Archieffoto ANP

Theo Plasschaert
Haarlem

Het Haarlemse college van B en W wil twee keer 40.000 euro extra beschikbaar stellen om de kansen op een doorstart van de Honkbalweek Haarlem in 2018 te vergroten.

De bedragen zijn opgenomen in de zogenaamde Kadernota. In de week van 26 juni moet de gemeenteraad deze meerjarige begroting voor de stad vaststellen. Eerder had de gemeente al 40.000 euro uit het jaarlijks beschikbare sportbudget toegezegd, zodat het totaalbedrag nu uitkomt op 120.000 euro.

Sportwethouder Merijn Snoek benadrukt dat het een eenmalige extra ondersteuning betreft. ,,We gaan het evenement zeker niet overnemen en financieren. Dit roemruchte honkbaltoernooi moet zich zelf kunnen bedruipen. Wij willen dat de Honkbalweek voor meerdere edities wordt veilig gesteld. Ik hoop dat de raad dit voorstel ondersteunt. Het zou mij zeer aan het hart gaan als de Honkbalweek niet terugkeert op de sportagenda.”

Problemen

In december vorig jaar trok het toenmalige organisatiecomité na de 28e editie de stekker uit het evenement vanwege financiële problemen. Daarna ging een breed samengestelde voorbereidingsgroep in stilte aan de slag om de Honkbalweek Haarlem voor minimaal drie edities toch weer op de kalender te zetten.

Volgende week gaat een grote crowdfundingsactie van start, gevoerd met de hulp van een groep trouwe vrijwilligers. Een definitief ja of nee wordt nog voor de zomer verwacht.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.