’Nieuwe weg bezuiden Bennebroek vernietigt natuur’

Wessel Mekking
hillegom/haarlemmermeer

Aanleg van de weg bezuiden Bennebroek door het bos bij GGZ InGeest is funest voor dit groengebied. Die waarschuwing geeft Marielys Roos-Andriesse van Stichting Beschermd Erfgoed Zuid-Kennemerland (SBEZK). ,,Het is het enige bos in Hillegom en dat gaat naar z’n grootje als daar een weg komt te lopen.’’

Hillegommers en Bennebroekers lopen te hoop tegen de plannen voor een nieuwe weg tussen de N206 in de Bollenstreek en de N205 (Drie Merenweg) in Haarlemmermeer. De provincies Noord- en Zuid-Holland, Holland Rijnland, Stadsregio Amsterdam en betrokken regiogemeenten kozen onlangs unaniem voor de weg ’bezuiden Bennebroek’.

Tijdens een voorlichtingsavond van platform ’Behoud de Polders’ in kerk De Hoeksteen in Hillegom, wilden de pakweg 120 aanwezigen het donderdag meer over de nieuwe weg hebben en minder over de weidevogels in het gebied. Hans Vader, betrokken bij het platform en actief voor de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland, sprak vooral over vogels. Hij liet tientallen dia’s zien van grutto’s, kieviten en krakeenden. En hij maakte vogelgeluiden om de aanwezigen te overtuigen van het belang van de lege polders voor de weidevogels. Tot ergernis van sommigen. ,,Wat heb ik hier aan, als niet-vogel?’’, vroeg iemand. ,,Ach, rot toch op man’’, reageerde een ander op de vogelbeschermer.

Veel meer in Haarlems Dagblad van vrijdag. Ook een kaartje met het voorkeurstracé.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.