Met de rollator naar balletles

Wessel Mekking
hillegom

Een van hen kwam zelfs met de rollator. Ongeveer vijftien 70-plussers krijgen elke dinsdagochtend les bij Balletschool Martha de Rijk in Hillegom. Goed voor het lichaam, de geest én gezellig.

Het idee voor gratis balletlessen voor ouderen ontstond door het zelfgeschreven sprookje ‘La vie de Roos’. Leerlingen van Martha de Rijk stonden met deze voorstelling drie keer op de planken in de Haarlemse Stadsschouwburg. Het sprookje ging over een oudere dame - gespeeld door een jonge meid - die terug gaat in haar herinneringen. De ook uitgenodigde senioren genoten.

De wekelijkse lessen in de voormalige Boaz-school worden betaald uit het WMO-Innovatiefonds. Toen de leraressen hoorden van dit fonds, dienden ze met succes een plan in, vertellen De Rijk, Fimke Anthoni en Ruthy Beutick voor de les. Voor zover ze weten, zijn balletlessen voor ouderen uniek in Nederland.

Ondertussen stromen de grijze ballerina’s de balletschool binnen. Op 15 februari geven ze, allen tussen de 70 en 88 jaar oud, met de jonge leerlingen een voorstelling. ,,Ze kunnen van elkaar leren’’, denken de leraressen. Bovendien is het voor bejaarden goed om met kinderen om te blijven gaan, weet het drietal.

Het hele verhaal staat in de krant van woensdag.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.