Résidence Vijverpark, sluitstuk nieuwbouw Overveen, van start

Residence Vijverpark in Overveen© Illustratie Mulleners

Margot Klompmaker
Overveen

Ontwikkelaar AM is begonnen met de bouw van Résidence Vijverpark, het sluitstuk van de nieuwbouwwijk in Overveen. Het is een groot appartementengebouw aan de kant van hogeschool Inholland.

Het geheel is ontworpen als vijf verschillende gebouwdelen met elk een eigen architectuurstijl. Er komen totaal 26 koopappartementen. Alles is verkocht, op twee penthouses van ruim twee miljoen na. Het gebouw staat naast het appartementencomplex met sociale woningbouw en de woningen voor de stichting Dol-fijn.

De plannen voor het terrein van het voormalige Marinehospitaal zijn ontwikkeld in samenwerking met omwonenden en de gemeente. Ook potentiële kopers hebben ideeën en wensen ingebracht. Een van de supervisors van het geheel is architect Sjoerd Soeters. Zijn inbreng is duidelijk zichtbaar in de uiteindelijke vormgeving.

Op de illustratie is geheel rechts het nieuwe hoekdeel te zien, dat eerst het uiterlijk had van een ’Venetiaans palazzo’, maar dat is aangepast door architect Ton Mulleners na felle protesten van omwonenden. In totaal komen er negentig woningen in het gebied.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.