Hillegom presenteert plan Houttuin

Sjaak Smakman
Hillegom

De leilindes weg, minder bankjes, stoeprandjes en het hek om de Wilhelminaboom weg: dat is het voorlopige ontwerp van de gemeente Hillegom voor de Houttuin. Inwoners kunnen woensdag 10 mei tussen vier en acht uur in het gemeentehuis komen kijken naar de plannen voor de Houttuin en de Molenstraat.

Het hart van het Hillegomse centrum is het volgende onderdeel dat de gemeente na de Hoftuin en de Hoofdstraat Zuid wil aanpakken. De bestrating wordt zoals die in het al opgeknapte deel van de Hoofdstraat ligt. Nu liggen er grijze keitjes als onderscheidende kleur. De inloopbijeenkomst werd maandag op de Facebookpagina van de gemeente op het laatste moment aangekondigd. Volgens een woordvoerster waren aanvankelijk alleen de direct omwonenden uitgenodigd, maar is uiteindelijk besloten om ook andere inwoners de kans te geven om te komen kijken en een reactie te geven.

Volgens de woordvoerster gaat het nadrukkelijk om een schetsontwerp en is daarom maar één bankje ingetekend en is het hek om de Wilhelminaboom weg gelaten. Daarmee wil de gemeente volgens haar ruimte geven voor op- en aanmerkingen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.