Politiewagen belandt in Spaarne na achtervolging

Foto Michel van Bergen

1 / 17
Sander van Lubeck
Haarlem

(Video's) Een politiewagen is woensdagavond in het Spaarne beland bij een achtervolging in Schalkwijk. Iets voor achten werd de achtervolging ingezet nadat de motor met harde snelheid door de stad reed en voor gevaarlijke situaties zorgde. De motor negeerde een stopteken.

Op de Noordschalkwijkerweg zag een andere politie-eenheid de motor rijden. Toen de motor het smalle pad bij de Zuidschalkwijkerweg inreed, keerde hij en botste tegen de politieauto die hem tegemoet reed.

De bestuurder en zijn passagier vielen hierdoor en renden weg. Een politieauto die van de ander kant kwam, kon niet meer op tijd remmen. De auto raakte de motor die op de weg lag en schoof inclusief de motor het water in.

De passagier, een 22-jarige man uit Amsterdam, werd aangehouden. Hij werd ter controle meegenomen naar het ziekenhuis en daarna gebracht naar politiebureau in Hoofddorp gebracht. Hij is een bekende van de politie. De motor bleek gestolen.

Met een politiehond en helikopter werd nog vergeefs naar de bestuurder gezocht.

De politieagenten hielden aan het avontuur een nat pak over, maar raakten niet gewond.

De Noord-Schalkwijkerweg werd voor onderzoek afgesloten. Agenten hebben onder meer mobiele telefoons en een helm aangetroffen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.