Vrouw ernstig gewond bij ongeluk winkelcentrum Schalkwijk

© Rowin van Diest

© Rowin van Diest

© Rowin van Diest

© Rowin van Diest

© Rowin van Diest

© Rowin van Diest

© Rowin van Diest

1 / 7
Wim Wegman
Haarlem

Een oudere vrouw is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt nadat een automobiliste haar heeft aangereden. Rond kwart voor twee wilde de automobiliste bij het winkelcentrum een invalide-parkeerplaats aan de Costa Del Sol verlaten toen haar wagen per ongeluk het trottoir op schoot.

De vrouw kwam daardoor eerst tegen een betonnen blok op de stoep aan, en raakte vervolgens de oudere vrouw die over de stoep liep.

De vrouw kwam door de aanrijding deels bekneld onder de auto te liggen. De auto kwam tot stilstand tegen de pui van het winkelcentrum.

Ambulances, brandweer, politie en een traumahelikopter uit Amsterdam werden gealarmeerd om hulp te verlenen. Omstanders verleenden de voetgangster eerste hulp, en probeerden haar uit haar benarde positie te bevrijden.

Ambulancebroeders hebben de vrouw vervolgens op straat behandeld. Ze is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Drie politiemotoren hebben de ambulance daarbij begeleid.

De automobiliste hoefde na de controle in de ambulance niet mee naar het ziekenhuis.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA)-dienst van de politie legde alle sporen vast om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. Het parkeerterrein was hierdoor tijdelijk deels afgesloten voor het verkeer.

De politie heeft het rijbewijs van de automobiliste ingenomen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.