’Maatregelen tegen koolmonoxide in Hoofddorp niet nodig’

Hulpverleners paraat bij de Grote Belt.© foto Eric van Lieshout

Richard Walraven
Hoofddorp

Het is volgens burgemeester Theo Weterings niet nodig om structurele maatregelen te treffen in het appartementencomplex aan de Grote Belt in Hoofddorp. Daar raakten woensdag bewoners en agenten gewond door koolmonoxidevergiftiging.

Weterings reageerde met die woorden op vragen van gemeenteraadslid Johan Rip. Die wilde weten of de tragische gebeurtenissen in het appartementencomplex, waarbij drie bewoners het bewustzijn verloren en later nog drie agenten onwel werden, het gevolg zijn van structurele problemen in het flatgebouw. ,,Er zijn veel slachtoffers gevallen en dat heeft ons verontrust. Er is een aantal jaren geleden een brand geweest waardoor we woningen moesten aanpassen, daarom vragen wij ons af of dit een incident is, of dat er een structureel technisch probleem is in dat huizenblok. Bijvoorbeeld dat de afzuiging is verouderd en dat we daardoor maatregelen moeten nemen.’’

Burgemeester Weterings verzekerde Rip dat er sprake is van een incident. Hij benadrukte bovendien dat er snel en goed gehandeld is, wat erger heeft voorkomen. ,,De hulpdiensten hebben adequaat gehandeld en later heeft Ymere (woningcorporatie die het gebouw in eigendom heeft, red.) ook goed opgetreden. Wat er precies met het gebouw aan de hand is, dat is te ingewikkeld om uit te leggen, maar ik kan u verzekeren dat het gaat om een specifiek incident. Garanties voor de toekomst kan ik echter niet geven’’, aldus Weterings.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.