Burgemeester Heeremans stopt 1 januari

Sjaak Smakman
Heemstede

Burgemeester Marianne Heeremans van Heemstede legt op 1 januari 2018 haar ambt neer. Eind dit jaar wordt ze zeventig en dat is de uiterste pensioenleeftijd voor burgemeesters. Het is een grote stap, zegt ze in een verklaring, want ze heeft haar werk altijd gedaan met ‘ongelofelijk veel plezier’.

Tot het moment dat ze op de kop af tien jaar geleden burgemeester werd in de gemeente waar ze al jaren woonde, was ze gemeentesecretaris van Utrecht. Een belangrijke reden voor de overstap was dat ze veel meer direct contact met inwoners wilde. ,,In een aantal banen die ik daarvoor had, had ik veel te maken met reorganisaties. Dan gaat het veel over geld en structuren. In mijn laatste baan, want toen ik hier kwam was ik zestig, wilde ik graag veel dichter bij mensen werken’’, zegt ze in een toelichting op haar vertrek. Om die reden had ze ook elke maand een inloopochtend waar inwoners zonder afspraak terecht konden.

Dat ze haar vertrek woensdag aankondigde, heeft vooral te maken met de tijd die nodig is om een nieuwe burgemeester te benoemen.

Regio 3: Ik ben spekkoper geweest

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.