Laatste actie voor Houtmanpad Haarlem

Redacteur Haarlem
haarlem

Even leek het erop dat de intocht van Sinterklaas de demonstratie voor behoud van het Houtmanpad de das om zou doen. Beide activiteiten stonden gepland op de zondagmiddag.

Met ongeveer 150 demonstranten, valt de opkomst de organisatie alles mee. Het zal ook iets met leeftijden te maken hebben. Terwijl bij de intocht van de Goedheiligman vooral kleine kinderen aanwezig zijn, komen deze zondag voor het Houtmanpad vooral ouderen en heel veel loslopende honden op de been. De demonstratie is een laatste poging om de plannen van de gemeente tegen te houden. Die wil een asfalt fietspad naast het bestaande Houtmanpad aanleggen. Daarvoor moet het oude schelpenpad deels wijken en worden oude bomen omgehakt. Vandaag doet de bestuursrechter uitspraak over de verleende omgevingsvergunning.

Wint de gemeente, dan zou in principe dinsdag al begonnen kunnen worden met de aanleg. ,,Al heeft de gemeente ons al laten weten dan nog een pauze van twee weken in te lassen om de start te communiceren’’, zegt Pieter Vonck van de Stichting Behoud Houtmanpad. Hij hoopt op een overwinning bij de rechter.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.