Emotioneel prentenboek met prachtige illustraties

Hanneke van den Berg

Een kunstenaar die een jongen van de straat plukt en hem opleidt. Dat gegeven is al eerder gebruikt in prentenboeken. Maar Sanne te Loo maakt er wel iets heel moois van.

Of de kunstenaar in dit boek gebasseerd is op een echte kunstenaar, zoals bijvoorbeeld Giovanni Anselmo, is niet helemaal duidelijk, maar dat maakt ook niet uit. Jonge kinderen, waarvoor dit boek bedoeld is, zegt zo’n naam toch niets.

Dit boek gaat vooral over een kleine jongen, die niets liever doet dan tekenen. Een vel papier vindt hij echter vaak te klein en tekenen op straat is ook niet altijd fijn, vooral niet als het regent of er mensen gewoon overheen lopen.

Op een dag komt er een oude man naar buiten. Hij stelt zich voor als Anselmo en vraagt of de jongen wil komen schuilen tegen de regen. Eenmaal binnen gaat er een wereld voor hem open. De man heeft een groot atelier, waarbij de verf gewoon op de grond is gemorst. Als je goed kijkt door de haartje van je ogen, kun je er zelfs allerlei dieren in zien.

Natuurlijk heeft het verhaal voor de jongen een goed einde, zoals het een fijn prentenboek betaamt. Maar voor volwassenen valt er ook veel te genieten. De illustraties zijn prachtig en herinneren je er weer even aan hoe mooi fantasie is.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.