Mooi Sinterklaascadeau: een reischeque van 2.000 euro

hd Administrator

December is een drukke en dure maand. Cadeautjes kopen, cadeautjes inpakken, gedichten schrijven, feestelijke diners voorbereiden - het houdt niet op. Hoe mooi is het om daarna even uit te rusten tijdens een welverdiende vakantie…zonder daarvoor te hoeven betalen? Het kan door  lege batterijen te verzamelen en in te leveren. Jeannette Oosterdam vertelt erover.

Oud speelgoed opruimen

“Mijn zoontje Ivo is net 6 jaar geworden. Hij heeft het echter al veel langer over Sinterklaas dan over z´n verjaardag. In augustus vroeg hij al wanneer Sinterklaas weer kwam! Misschien is het dit jaar wel het laatste jaar dat hij het zo beleeft, dus wil ik er iets speciaals van maken. Toen ik Ivo gisteren op school had afgezet, ben ik dan ook druk aan de slag gegaan met boodschappenlijstjes en inpakken wat ik al had gekocht. Ook heb ik de speelgoedkast eens goed nagelopen. Want er moet natuurlijk wel ruimte zijn om alle cadeaus op te kunnen bergen. Hij heeft toch al meer dan ik dacht!”

Heel veel lege batterijen

“Ik heb er nooit zo bij stil gestaan, maar in heel veel gebruikt speelgoed zaten nog batterijen. Een op afstand bestuurbare auto, Thomas de trein, Ivo´s blaffende speelgoedhondje, zijn zingende muziekboek, een orgeltje…naar de helft kijkt hij niet meer om. Ik heb daarom alle batterijen er eens uitgehaald. Wat een berg! Ik stond er eerlijk gezegd zelf van te kijken. En bijna allemaal waren ze al leeg.”

Reischeque of VVV cadeaubonnen

“Toen ik Ivo ophaalde, had ik het er even over met een andere moeder op het schoolplein. Zij vertelde me over Stibat. Een stichting die het milieu wil sparen door batterijen in te zamelen en te recyclen. Met het inleveren kan je mooie prijzen winnen. Ik heb die middag meteen op www.legebatterijen.nl gekeken. En inderdaad. Als je 10 lege batterijen in een zakje doet, je naam, adres en telefoonnummer erbij vermeldt en het zakje in een inzamelton bij een van de duizenden inleverpunten deponeert, kun je  een reischeque van maar liefst 2.000 euro winnen - of een van de honderden VVV cadeaubonnen van 50 euro. Elke maand is er een trekking. Zo’n prijs kan ik in deze dure feestmaand wel gebruiken. Ik doe mijn lege batterijen straks dan ook meteen in de inzamelton in de supermarkt!”

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.