Drie Merenweg afgesloten voor Mysteryland

Leander Mascini
Vijfhuizen

De Drie Merenweg wordt zaterdagavond 23 augustus vanaf 21 uur afgesloten tussen de Schipholweg en de Nieuwe Bennebroekerweg. Dat heeft alles te maken met het festival Mysteryland dat die dag van 11 tot 23 uur wordt gehouden in Vijfhuizen.

Het is de elfde editie van Mysteryland op het Floriadeterrein in Vijfhuizen. Er worden tienduizenden bezoekers verwacht. Daarom wordt een aantal verkeersmaatregelen genomen. Het dorp Vijfhuizen wordt zo goed als geheel voor autoverkeer afgesloten.

Dat gebeurt om te voorkomen dat Mysteryland-bezoekers hun auto in de woonstraten achterlaten.

Het gaat om de Spieringweg ter hoogte van de Kruisweg net na parallelweg N201, de Kromme Spieringweg ter hoogte van de Schipholweg, de d'Yserinckweg, boven aan de Vijfhuizerdijk, de Klugt boven aan de Vijfhuizerdijk en de wijk Stellinghof voor auto's bij de rotonde Stelling-Vijfhuizerweg en voor fietsverkeer bij alle doorgaande fietspaden.

Fietspaden Een aantal wegen en fietspaden wordt geheel afgesloten, ook voor bewoners van Vijfhuizen. Het gaat om het fietspad langs de Geniedijk tussen de IJweg en de Spieringweg, het fietspad over de Plesmanhoek, de verbindingsweg tussen de Kruisweg en de Drie Merenweg en de Drie Merenweg zelf. De IJweg en de Vijfhuizerweg zijn de hele dag open voor alle verkeer.

Mysteryland begint voor de buren al eerder dan zaterdag 11 uur. Vrijdag wordt het geluid getest tussen 15 en 18 uur en op zaterdagmorgen vanaf 10 uur zijn er soundchecks.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.