'While we're young' heeft zwartkomisch randje

Nanska van de Laar

Veertiger Josh heeft zijn tweede jeugd ontdekt. Gegrepen door het enthousiasme van de veel jongere en hippere Jamie, heeft hij zich laten overhalen om de hallucinogene drug ayahuasca te nemen. IJlend op Jamie’s schoot overpeinst hij zijn leven. ’Voordat ik je ontmoette, waren de enige emoties die ik nog overhad weemoedigheid en hooghartigheid.’

Josh (Ben Stiller in zijn ingehouden modus) verlangt terug naar de tijd toen zijn leven nog fris en avontuurlijk was.

De filmmaker is al jaren bezig aan hetzelfde project: een 6,5 uur durende documentaire waar niemand oor naar lijkt te hebben. Logisch dus dat hij en zijn onvruchtbare vrouw zich laten meeslepen in een blits leventje waarin alle deuren nog open lijken te staan. Maar is die tijd niet gewoon echt definitief voorbij?

Noah Baumbach is een regisseur die herkenbare menselijke tekortkomingen op een pure en begripvolle manier weet te vangen. Na tragikomedies als ’Greenberg’ en ’Frances Ha’, doet hij dat ook weer met ’While we’re young’. Een fijn drama over accepteren dat dingen nooit hetzelfde blijven, met een zwartkomisch randje en rake maatschappij-observaties.

’While we’re young’

Regie: Noah Baumbach

Met: Ben Stiller, Naomi Watts, Adam Driver

Vier sterren

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.