Bejaarden slachtoffer van babbeltruc in Zandvoort

Internetredactie
Zandvoort

Twee hoogbejaarden inwoners van Zandvoort zijn vrijdagochtend het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Beide slachtoffers van 84 en 86 jaar wonen afzonderlijk van elkaar op de Potgietersstraat in Zandvoort.

Bij de 84-jarige vrouw werd vrijdag rond 11.00 uur aangebeld. Er stond een man voor de deur die zich voordeed als klusjesman. In de straat was de man bezig met het leggen van een vloer. De oplichter had nog een paar delen nodig en vroeg daarom het slachtoffer om geld. In goed vertrouwen heeft de 84-jarige vrouw de man geld gegeven. Uiteraard deed de man de belofte om snel terug te komen.

Een paar huizen verderop deed de man exact het zelfde. Ook hier kreeg de oplichter van het 86-jarige slachtoffer geld mee. De twee oudere dames hebben een duidelijk signalement kunnen geven. Het gaat om een man van rond de 1.80 meter en had kort blond haar wat naar achteren was gekamd. Hij had de leeftijd van tussen de 40 en 45 jaar. De oplichter was gekleed in een keurig blauw shirt / overhemd en had een crèmekleurige broek aan. Hij sprak accentloos Nederlands.

De politie vraagt mensen zich te melden die rond 11.00 uur iets gezien hebben op de Potgietersstraat. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.