Drie basisscholen gaan door naar finales

Leerlingen van de Antoniusschool in het veld.© United Photos/Toussaint Kluiters

Marcel Tabbers
Zwanenburg

De Antoniusschool uit Aerdenhout, Nicolaas Beets uit Heemstede en de Haarlemse Zuidwester hebben gisteren bij V.V. Zwanenburg de Regiofinales van Haarlem e.o. gewonnen. Volgende week woensdag mogen ze in Amstelveen Regiofinales West 1 spelen.

De leerlingen van groep 7-8 spelen eerst twee wedstrijden in hun poule. Daarna volgt het duel tegen de basisscholen die op dezelfde plaats staan uit de andere poule. Bij groep 5-6 is er geen finale. Daar spelen de teams drie wedstrijden en volgt daar automatisch een eindstand uit voort.

Op het mooie sportcomplex maakt de waterkraan overuren omdat iedereen de bidon of waterfles wil vullen. De warmte heeft geen invloed op het enthousiasme van de spelers en begeleiders. Die strijden voor iedere meter in de zes poules.

In de finale van de jongens groep 7-8 blijkt de Opmaat uit Nieuw-Vennep een stugge tegenstander voor de Antoniusschool. ,,Come on Antonius, come on Antonius’’, scanderen de meiden van de Reiger uit Lisserbroek vanaf de tribune.

De vocale ondersteuning helpt. Binck is de grote man en scoort uit een strafschop en even later passeert hij de keeper na een mooie schijnbeweging. Kort voor tijd redt Luuk de spreekwoordelijke eer. Terwijl de ‘witte brigade’ uit Aerdenhout feest viert, baalt Luuk opzichtig. ,,Ik veroorzaakte de strafschop, maar ik gaf alleen maar een schouderduw. Daarna ging het mis.’’

Binck heeft er geen boodschap aan. Hand in hand rent hij met zijn teamgenoten richting tribune om vervolgens tegelijk de armen in de lucht te steken. ‘Kampioenen, kampioenen, kampioenen’, klinkt het in koor, maar dan nu vanaf het sportveld.

Voor de Zuidwester (groep 5-6) is het ook feest. Alleen tegen Pionier spelen de Haarlemmers gelijk (1-1). Daarna volgt winst op Fransisus (4-1) en ‘t Joppe (2-0). Bij de meisjes groep 7-8 is het minder spannend. De Nicolaas Beetsschool wint met 4-0 van Klavertje Vier uit Hoofddorp. Jay-Lynn maakt 1-0 met haar hoofd. ,,Het was gewoon een mooie voorzet van Renee’’, zegt ze voordat ze weer het veld op rent om de winst te vieren. Er is wel een probleem. Volgende week is er schoolkamp. Ergens in het oosten van het land. Op de vraag of de meiden eerder terug willen, voor het toernooi in Amstelveen zijn ze duidelijk. Jay-Lynn is nog steeds strijdvaardig: ,,Wij gaan echt wel voetballen.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.