Europa Cup 2 weer voor softbalsters Terrasvogels

Hein ten Berge
Haarlem

Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels heeft zaterdagavond opnieuw beslag gelegd op de Europa Cup 2. De Santpoortse softbalsters wonnen in een spannende en attractieve finale met 6-2 van het Tsjechische Joudrs Praha, dat zich ten koste van Gryphons had geplaatst.Sparks ging daarentegen onderuit in de finale van de Europa Cup 1. Het thuisspelende Tsjechische Eagles Praha won met 4-1.

Hierdoor veroverde Terrasvogels voor de tweede keer op rij en vijfde keer in de geschiedenis de beker. Terrasvogels had in Ginger de Weert ook de beste werpster van het toernooi.

Vijf van de zes punten werden in de derde inning gescoord. Nadat Anouk van den Heuvel via vier wijd met volle honken voor het eerste punt had gezorgd dreunde Robyn Draper de eerstvolgende bal over de omheining voor een grand slam homerun en werd de heldin van de wedstrijd. Het zesde punt kwam in de vijfde inning tot stand na honkslagen van Lisa Waasdorp, Marije Schoenmaker en Marisèla de Wind.

Sparks

Oolders Omaco Sparks Haarlem was tot afgelopen zaterdagmiddag zonder enige twijfel het sterkste team van Europa. Als torenhoog favoriet begon de ploeg aan de Europa Cup 1 finale tegen het thuisspelende Tsjechische Eagles Praha en verloor (1-4).

De teleurstelling was groot in het Sparks-kamp. Evenals in 2009 en 2011 stond coach Juni Francisca met zijn ploeg in de finale van een Europa Cup toernooi en verloor. Zoals vorig seizoen een uitstekend verlopen competitie niet bekroond kon worden met de landstitel.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen