Hillegom 2 kan net niet stunten tegen Van Nispen

Gertjan van Geen
Hillegom

Van Nispen heeft zondag de kwartfinale bereikt van de Haarlems Dagblad Cup. Tegen het tweede elftal van Hillegom was het na de reguliere speelminuten 1-1. Van Nispen nam de strafschoppen beter.

Opmerkelijk. Van Nispen is in de competitie de naaste achtervolger van het eerste van Hillegom, dat overigens een straatlengte voor staat. Het onderlinge treffen in de derde klasse staat gepland op de laatste speeldag voor de winterstop.

Niet kansloos

,,Hoewel De Zilk 2.000 inwoners heeft en Hillegom 20.000 zijn we bij voorbaat niet kansloos. Hillegom steekt dit seizoen boven de rest uit maar we zullen onze huid zo duur mogelijk verkopen. We hebben voorin veel lopende spelers en op bepaalde punten kunnen we ze zeker pijn doen”, is de voorspelling van Van Nispen-coach René Ras.

Binnen vijf minuten opende Dick Verhoeven de score. De 0-1 voor Van Nispen was ook de ruststand. ,,De goal viel misschien te snel. Er werd daarna te gemakkelijk gedacht”, had Ras gezien.

Over en weer

In de tweede helft maakte Nick van Staveren gelijk voor Hillegom. Het ging daarna over en weer.

,,Ik heb nog twee eersteelftalspelers laten invallen. Er werd prima gevoetbald en we hadden het binnen negentig minuten moeten afmaken”, vond Hillegom-trainer Bas Naber.

Maar het doelpunt viel dus niet. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Walter van de Berg, Randy de Jong, Nick van Westerop en Jelle Vleugel scoorden voor de ploeg uit De Zilk.

Dat was genoeg want bij Hillegom misten Bas Staats en Aidan Ryan. ,,En misschien kunnen we in de competitie binnenkort ook wel voor een stuntje zorgen”, geeft Ras nog eens aan dat de toekomstige derby al volop speelt.

Hillegom 2 - Van Nispen 1-1

an Nispen w.n.s.

Verhoeven 0-1, Van Staveren 1-1.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen