DTM doet ook in 2018 Zandvoort aan

ZANDVOORT

Het DTM-circus zal ook volgend jaar weer het circuit van Zandvoort aandoen. Volgens Erik Weijers, de COO van het Noord-Hollandse circuit, zijn die afspraken met DTM-promotor ITR inmiddels vastgelegd op papier. Over de periode na 2018 bestaat nog wel onduidelijkheid.

Door de beslissing van Mercedes om na volgend seizoen de Deutsche Tourenwagen Masters te laten voor wat het is en het vizier te gaan richten op Formule E, de raceklasse voor elektrische auto's, is de toekomst van DTM ineens uiterst onzeker geworden. ,,Achter de schermen is men echter keihard aan het werk", zegt Weijers, die onderkent dat een samenwerking met het Japanse Super GT-kampioenschap voor de hand ligt.

Zaterdag en zondag vinden de DTM-races in Zandvoort plaats. In de schaduw van het hoofdprogramma zal de nodige aandacht uitgaan naar de Audi Sport TT Cup vanwege de deelname van Giedo van der Garde en Fabian Vettel, het jongere broertje van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

Ook Bernhard van Oranje zal voor deze gelegenheid instappen in een Audi TT. Max Verstappen is zondag als gast van DTM aanwezig in Zandvoort, GP2-coureur Nyck de Vries zal namens Audi taxiritjes verzorgen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.