Premium

Max en meer komend weekeinde op Zandvoort

Max en meer komend weekeinde op Zandvoort
Max Verstappen tijdens de Racedagen van 2016.
© Foto ANP/Jerry Lampen
Zandvoort

Wie weet krabbelde Max Verstappen de woorden ’vrij!’ bij zaterdag 20 en zondag 21 mei toen hij eind vorig jaar een blik wierp op zijn nog onbeschreven nieuwe agenda van het jaar 2017.

Het weekeinde zat immers ingeklemd tussen de Grote Prijs van Spanje en die van Monaco. Max zat er naast. Want de Jumbo Racedagen vinden zaterdag en zondag op het circuit van Zandvoort plaats.

Volgeboekt

Met Max Verstappen als de ultieme publiekstrekker. Nee, op zaterdag en zondag is Max niet vrij. Integendeel. Het worden ongetwijfeld zijn drukste dagen van het jaar.

Op beide dagen is zijn schema tussen ontbijt en diner tot op de minuut volgeboekt. Het wordt pure topsport voor de Nederlandse autocoureur wiens populariteit wereldwijd alleen nog maar aan het toenemen is.

(Lees hier: Racedagen met Max)

Ook de Amerikaanse nieuwszender CNN heeft Max ontdekt. Tussen de onophoudelijke stroom ’Breaking News’ door - als president Trump nóg maar eens een bok schoot - zendt CNN deze dagen een reportage uit in de aanloop naar de ook in de Verenigde Staten razend populaire Grote Prijs van Monaco die volgend weekeinde wordt verreden.

Ongedwongen

We zien Max die wordt geïnterviewd tijdens een ritje door de stad in een Aston Martin. Ongedwongen en charmant als altijd beantwoordt hij de vragen in vloeiend Engels.

Opnieuw blijkt dat Verstappen junior veel meer is dan een jongeman die snoeihard in een Formule 1 bolide rondrijdt. Max beheerst alle aspecten van het zeer complexe beroep dat hij uitoefent.

Barcelona

De Johan Cruijff van de autosport. Met dit verschil dat Max Verstappen zich zeer begrijpelijk uitdrukt in de Nederlandse én in de Engelse taal. Met de toch nog plotselinge dood van Cruijff in het achterhoofd is het prachtig dat de twee grootheden elkaar begin vorig jaar in Barcelona ontmoetten.

Max Verstappens grote successen gekoppeld aan zijn innemende karakter zorgt ervoor dat het zaterdag en zondag op het circuit van Zandvoort ongetwijfeld weer zwart ziet van de mensen.

DTM

De afgelopen weken is er keihard gewerkt om het mega-evenement soepel te laten verlopen. Nog net niet zo hectisch als in de aanloop naar DTM, maar op nagenoeg elke vierkante meter werd gewerkt.

Vorig jaar trokken de Jumbo Racedagen zo’n honderdduizend toeschouwers. Dat zouden er in de editie 2017 nog best eens wat meer kunnen worden.

Serieus geweld

Want naast de vele demo’s van Max in zijn zijdeglans gespoten Red Bull en zijn vele handtekeningensessies, vinden er dit weekeinde zeer aantrekkelijke races plaats. Geen loze opvulling van dooie momenten in het programma, maar serieus geweld op de baan.

Zo komt op zaterdag en zondag de vermaarde Boss GP in actie, Formule 1 en Formule 2 wagens uit het recente verleden. Bolides die het middenrif ervan langs geven als ze op volle snelheid aan het publiek voorbij trekken.

Nieuw wegdek

Dan zal direct blijken welk effect het nieuwe asfalt heeft op de snelheid van de wagens. De volledige 4300 meter is inmiddels voorzien van een kakelvers wegdek. De verwachting is dat komend seizoen alle rondetijden in alle klassen er aan gaan.

In verschillende raceklassen vindt een ouderwetse Nederland - België plaats. Bijvoorbeeld in het Touring Car Championship Benelux met Tom Coronel als deelnemer. Bovendien kruipt circuiteigenaar Bernhard van Oranje weer eens achter het stuur van een tourwagen. Met Zandvoorter Dillon Koster komt hij in actie in een Audi RS3. Tijd om te kijken of alles langs de baan op rolletjes loopt, heeft Bernhard niet. Daar gaat de Audi net ietsje te hard voor.

Mislukte race

Hoe spectaculair de tweede editie van de Jumbo Racedagen ook is gevuld; uiteindelijk draait het om Max Verstappen die er twee volle dagen voor uittrekt om zijn Nederlandse fans te begroeten. Hij zal in verschillende demo’s zijn Red Bull op de staart trappen. Wellicht extra hard na zijn mislukte race van vorige week.

Zie voor het volledige programma: www.circuitzandvoort.nl

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen