Kappen Nou! komt naar je toe

hoofddorp

Een groep jongeren gaat de Stichting Kappen Nou! promoten tijdens allerlei evenementen. Het in het leven roepen van zo'n promotieteam is een van de plannen van de stichting tegen zinloos geweld.

Kappen Nou! is ooit opgericht om zinloos geweld te voorkomen. Geestelijk vader is Jan Kloppenburg, wiens zoon Joes in 1996 werd doodgeslagen tijdens een avondje stappen in Amsterdam. Vader Kloppenburg heeft inmiddels een stapje teruggedaan. Hij is nog wel adviseur en bestuurslid van de stichting.

Sinds een jaar of drie is Han van Teeseling voorzitter van Kappen Nou!. Hij zit vol plannen. De in 2009 gemaakte film 'En jij.....?' over Joes Kloppenburg en zinloos geweld wordt ook verspreid onder scholen in Amstelveen en Haarlem, zo is de bedoeling. Eerder gebeurde dat al in Haarlemmermeer. En Van Teeseling hoopt het door Henny Beijer gemaakte docudrama ook onder de aandacht te brengen van Haarlemse sportclubs, bijvoorbeeld door aanwezig te zijn bij het politieke sportcafé in de Spaarnestad. Bij de Badhoevedorpse voetbalclub Pancratius en de Amsterdamse hockeyclub Xenios zijn de vrijwilligers van Kappen Nou! al langsgeweest.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.