André Rieu wil een eigen zaal

Hans Visser
Maastricht

André Rieu wil een eigen concertzaal in Maastricht. De ‘Maastricht Dome’ moet een capaciteit van 5.500 plaatsen krijgen, aldus zijn zoon Pierre Rieu.

De zaal moet ook geschikt zijn voor andere evenementen waaronder sportwedstrijden. Theatertycoon Joop van den Ende heeft interesse, maar er zijn geen concrete afspraken.

Met de gemeente Maastricht is vorig jaar overleg geweest over mogelijke locaties. Rieu reist met zijn orkest de wereld rond, maar wil over een paar jaar vooral in Maastricht concerten geven. Buitenlanders komen steeds vaker af op de concerten die hij daar ’s zomers geeft.

Thrillers zaten in juni in de lift

Amsterdam - De boekhandel blikt tevreden terug op de Maand van het Spannende Boek. In de afgelopen maand juni zijn 9,6 procent meer Nederlandstalige spannende boeken verkocht ten opzichte van dezelfde themamaand vorig jaar. ’Inferno’ van Dan Brown was de absolute uitschieter, maar ook de nieuwe titels van Nicci French, Karin Slaughter, Suzanne Vermeer en Loes den Hollander liepen goed, aldus de Stichting CPNB. De Amerikaanse bestsellerauteur Tess Gerritsen schrijft het geschenkboek voor de Maand van het Spannende Boek 2014. Het thema is dan terreur in thrillers. Gerritsen schreef sinds haar debuut in 1986 ruim 25 titels, waaronder bekende werken als ’Sneeuwval’, ’Het stille meisje’ en ’De laatste sterft’.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.