Nieuwe crèche Berend Botje nu al vol

Judy Nihof
Haarlem

Teruglopende belangstelling voor kinderopvang? Van die landelijke tendens merken ze niets bij het nieuwe kinderdagverblijf Berend Botje in de Velserstraat in Haarlem.

De net geopende crèche bij basisschool De Werkschuit zit nu al vol. ,,Vanaf het moment dat we begonnen met bouwen, stroomden de aanmeldingen voor de drie groepen (baby’s, dreumesen, en peuters) binnen. Puur door mond-tot-mondreclame’’, zegt woordvoerder Astrid van den Haak van de Stichting Kinderopvang Spaarne (SKOS).

Afgaand op de bevolkingsgroei durfde de stichting het aan om in korte tijd twee nieuwe kinderdagverblijven in Haarlem-Noord van de grond te tillen: Berend Botje en Buitelstein.

Geen klagen

Er zijn nu vijf crèches van SKOS in Noord. De behoefte aan scholen en kinderdagverblijven in dit deel van de stad is nog steeds groeiende, aldus SKOS-woordvoerder Van den Haak.

Dat blijkt volgens haar ook uit de belangstelling voor het enkele maanden geleden geopende kinderdagverblijf Buitelstein in de Kanariestraat, bij de Koningin Emmaschool. ,,Daar loopt het iets minder hard dan bij Berend Botje, maar we mogen zeker niet klagen.’’

SKOS werkt nauw samen met de scholen waar zij peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang runt. Kinderen die naar peuterspeelzaal of kinderdagverblijf worden bijvoorbeeld voorbereid op wat er gaat komen in groep 1.

Ook is het volgens Van den Haak een voordeel dat medewerkers van de buitenschoolse opvang van SKOS en de leerkrachten elkaar en de kinderen kennen. ,,Als er wat speelt, dan zijn de lijnen kort.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.