Nissan en Williams bundelen passie

Peter Lodewijks

Nismo, de autosportafdeling van Nissan, en Williams Advanced Engineering gaan samen nieuwe sportauto’s ontwikkelen.

Het eerste model uit deze samenwerking komt al in 2014 op de markt. Het is de bedoeling dat tot 2016 minstens één nieuw model per jaar wordt geïntroduceerd.

Williams Advanced Engineering, dat net als het Williams F1-team onder de Williams Group valt, heeft enorm veel kennis op het gebied van (race)simulatie, aerodynamica en materiaalkunde.

Shoichi Miyatani, president van Nismo, is blij met de samenwerking: ,,Nismo is het resultaat van dertig jaar race-ervaring. Een autosportonderneming pur sang als Williams is voor ons dan ook de perfecte partner voor de gezamenlijke ontwikkeling van sportauto’s. Williams heeft bovendien bewezen dat straatauto’s profiteren van hun in de autosport opgedane kennis’’. Sir Frank Williams, oprichter van de Williams Group en eigenaar van het Williams F1-team, voegt hier aan toe: ,,Doordat Williams en Nismo een passie delen voor autosport en ultramoderne technologie, ben ik ervan overtuigd dat onze samenwerking leidt tot producten die tot de absolute top van de auto-industrie behoren”.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.