Liefde in de Toscaanse zon

Hanneke van den Berg

Na ‘Costa!’ en kassucces ‘Verliefd op Ibiza’ weten we precies wat we kunnen verwachten van een productie van Johan Nijenhuis: vrolijk popcornvermaak vol halfnaakte BN’ers op een zonnige locatie in Zuid-Europa. ‘Toscaanse bruiloft’ verrast wat dat betreft niet.

Toch gaat deze film een stap verder. De afgeladen stranden van Salou en Ibiza zijn verruild voor een Italiaans heuvellandschap, de proppers en feestbeesten zijn vervangen door nettere - een uitzondering daargelaten - bruiloftsgasten.

Weddingplanner Sanne probeert verliefde stellen de mooiste dag van hun leven te bezorgen. De Toscaanse villa in een authentiek dorpje doet het halve werk. Sanne zorgt samen met haar vader en stiefmoeder voor de rest.

Anderen gelukkig zien, is genoeg voor Sanne. Totdat de knappe vriend van een bruidegom haar van haar Italiaanse fiets rijdt. In tegenstelling tot romanticus Sanne gelooft deze Jeroen (Jan Kooijman) als echtscheidingsadvocaat totaal niet in het huwelijk.

Het verhaal zit goed in elkaar, de dolce vita-setting is heerlijk en Sophie van Oers en Jan Kooijman vormen een leuk koppel. Het is alleen ontzettend jammer dat Nijenhuis de platte humor en karakters niet helemaal achterwege laat. Zo had de moeder van de bruid beter in de cosmetische kliniek kunnen blijven en werken de zwoel bedoelde close-ups van alle playboybodies vooral op de lachspieren.

Desalniettemin is ‘Toscaanse bruiloft’ een heel aardige romantische komedie die als geheel niet teleurstelt.

‘Toscaanse bruiloft’

Regie: Johan Nijenhuis

Met: Sophie van Oers, Jan Kooijman, Simone Kleinsma

Vier sterren

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.