Lintjesregen in Haarlem

Coen Polack
haarlem

In Haarlem zijn er vandaag weer lintjes uitgedeeld. Negen Haarlemmers hebben van burgemeester Schneiders een lintje mogen ontvangen. Het gaat om de volgende mensen:

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau Mevrouw B.A.W. Korvinus (72) zet zich al een lange tijd in voor mensenrechten, die van vrouwen in het bijzonder. Ze strijd tegen onderdrukking van en handel in vrouwen in ontwikkelingslanden. Daarnaast genereerde ze internationaal aandacht voor de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor vrouwen en kinderen in India. Ook bij Stichting De Brug verbeterde zij de positie van mensen met een traumatisch oorlogsverleden.

Olga Lablans-Mol (64) is 48 jaar actief als vrijwilliger in het Haarlemse softbalcircuit. Ze ontving eerder al onderscheidingen voor haar inzet als bestuurslid, coach en scheidsrechter en werd ze benoemd tot Lid van Verdienste van de Koninklijke Nederlandse Basebal- en Softbalbond. Daarvoor zette ze zich in als secretaris van Sportclub Haarlem en vervulde ze tal van functies bij de Haarlemse Softbalvereniging EHS.

Auke Scholten (65) is sinds de jaren zeventig actief als vrijwilliger bij de openbare basisschool De Piramide, locatie Meerwijk. Daar begeleidt hij veel schoolactiviteiten. Als lid van de technische dienst zorgt hij ook voor het onderhoud van de school. Daarnaast geeft hij advies aan de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie over de realisatie van voorzieningen. Lid in de Orde van Oranje-Nassau Truus Bijl-Kenter (75) was veertig jaar een betrokken lid van het Spaarndams Gemengd Koor en zij verzorgt de nalatenschap van de in de jaren zestig opgeheven Tamboer- en Harmonievereniging Crescendo. Ook voor de zonnebloem zet ze zich al 25 jaar in.

Mevrouw A. van Ekeris - Groenewoud is sinds de oprichting actief voor het Historisch Museum Haarlemmermeer. Onder andere denkt ze mee over over thematentoonstellingen en helpt bij de inrichting hiervan.

Leo John (64) zet zich al meer dan 25 jaar in voor Stichting De Goedheiligman, de Haarlemse organisatie die Sinterklaasoptredens verzorgt in Haarlem. Hij bedenkt de liedjes en de toneelstukjes. Ook is hij onmisbaar bij verzorgingshuis De Molenburg. Hij werkt op de dagopvang en treedt op voor de bewoners met zelfgeschreven liedjes.

John van Ooijen (64) zet zich intensief in voor de Indische Buurt Noord. Zo is hij sinds de oprichting voorzitter van de wijkraad en besteed hij al zijn vrije uren aan de renovatie van de wijkraad in het nieuwe wijkcentrum.

Miriam Rasoelbaks (59) is ruim 35 jaar actief als vrijwilliger op locaal en landelijk niveau. Zo stond ze onder andere aan de basis van het project Friendship Nieuwe Koers, gericht op het versterken van sociale cohesie in de wijk. Dit project kreeg in 2009 de Kenau Hasselaerprijs.

Cilia Schneider (78) was meer dan twintig jaar actief als vrijwilliger in de Haarlemse Sportliederenbuurt, voorheen de Thorbeckebuurt, nadat in 1988 in deze wijk de ouderenwerker werd wegbezuinigd. Ook zat ze tot 1989 in de bewonersvertegenwoordiging.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.