Abbenes huldigt zondag Oranje Leeuwin Renate Jansen

Renate Jansen wordt zondag in een open auto door Abbenes gereden.

Renate Jansen wordt zondag in een open auto door Abbenes gereden.© Archieffoto Orange Pictures André Weening

Wessel Mekking
Abbenes

Abbenes huldigt zondag Europees voetbalkampioene Renate Jansen. Om 13 uur begint bij het dorpshuis een rondrit door het polderdorp. Drie kwartier later komt ze aan bij de kantine van SV Abbenes, waar de fans haar kunnen feliciteren.

Afgelopen zondag werd Jansen met de Oranje Leeuwinnen Europees kampioen. Alle reden voor een huldiging in het dorp waar de voetbalster vandaan komt, vinden de organisatoren van de OEV (Oranje Evenementen Vereniging Abbenes). Jansen wordt in een open auto door het dorp gereden, vertelt OEV’er John van den Berg.

Een grote groep Abbenessers, onder wie Van Den Berg, keek zondag samen in het dorpshuis samen naar de finale. Ze zagen Jansen in de 89e minuut invallen in de wedstrijd tegen Denemarken, die met 4-2 werd gewonnen. De vreugde was groot toen de voetbalster van FC Twente in de slotfase haar opwachting mocht maken.

De rondrit eindigt zondag bij de kantine van SV Abbenes, de club waar Jansen tot haar vijftiende voetbalde. Vorig jaar werd ze daar ook al gehuldigd nadat ze met FC Twente landskampioen was geworden.

Abbenes heeft inwoners die iets bijzonders presteren wel vaker in het zonnetje gezet. Zo werden in 2004 roeier Michiel Bartman en zijn vriendin/roeicoach Susannah Chayes gehuldigd, herinnert Van den Berg zich. Bartman had op de Olympische Spelen met de Holland Acht een zilveren medaille gewonnen. In 2007 werd dorpsgenoot Tessa Sunniva gehuldigd nadat ze tweede was geworden in de finale van tv-talentenjacht ’So you wanne be a popstar’.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.