Man gestoken in Zandvoort, verdachte aangehouden

© Foto: NieuwsFoto

Zandvoort

Een 19-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 0.30 uur in zijn nek gestoken op het Gasthuisplein in Zandvoort. Een 26-jarige verdachte is aangehouden.

Het slachtoffer is volgens een getuige de hoek om gerend om hulp te zoeken. Op het Dorpsplein zou hij een horecagelegenheid zijn binnengegaan. Omstanders hebben de politie gealarmeerd.

Twee ambulances en een traumateam werden opgeroepen. De traumahelikopter werd tijdens de landing op het strand gecanceld en opgeroepen voor een nieuwe inzet. Het slachtoffer is in zijn nek gestoken, maar verkeert buiten levensgevaar.

Een uur na de steekpartij zagen agenten de verdachte lopen. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden in de omgeving van de Van Lennepweg.

In totaal zijn er drie plaats delicten gecreëerd: op het Gasthuisplein, het Dorpsplein en op de Van Lennepweg. Een speurhond van de politie heeft in het centrum en in de omgeving van de Van Lennepweg gezocht. Mogelijk heeft de verdachte tijdens zijn vlucht sporen achtergelaten of objecten weggegooid.

Zowel het slachtoffer als de dader zijn woonachtig in Zandvoort. Over de toedracht van de steekpartij is nog niets bekend.

Foto’s: NieuwsFoto

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.