Leden Pvda Haarlem praten over kwestie Aynan

Moussa Aynan© Archief

Max Sipkes
Haarlem

De fractie van de PvdA in Haarlem stelt zich op het standpunt dat raadslid Moussa Aynan zelf uit de fractie is gestapt. Aynan ontkent dat. Nadat het vertrouwen in hem is opgezegd heeft hij de vraag of hij op zou stappen in beraad gehouden. Dat valt op te maken uit een lange brief die het partijbestuur aan de leden van de partij stuurde. De leden komen volgende week maandagavond in beslotenheid bij elkaar om erover te spreken.

Het doet er nogal toe of Aynan zelf is opgestapt of niet. Het reglement van de partij bepaalt dat een fractie iemand niet kan verwijderen. Daar zijn aparte partij-procedures voor.

De fractie en het bestuur houden de leden voor dat Aynan wel zelf is opgestapt. Die conclusie wordt getrokken omdat hij de bankpasjes van de partij en de sleutel van de fractiekamer heeft afgegeven en de app-groep heeft verlaten. Een afspraak om verder te praten heeft Aynan afgezegd.

(Lees hier: Moussa Aynan uit Haarlemse PvdA-fractie: ’Het vertrouwen is weg’)

De leden lezen in de brief dat de fractie en het bestuur niet over een nacht ijs zijn gegaan. In het geheim zijn gesprekken gevoerd met mensen die zouden weten van overleg dat Aynan met een andere partij heeft gevoerd. De namen van die mensen worden niet vrijgegeven, dat is de tipgevers beloofd.

(Lees hier: ’Moussa Aynan verdient dit niet’)

Onderwerp van gesprek op de ingelaste ledenvergadering is ’de vertrouwensbreuk tussen de fractie en Aynan’. Op zijn Facebookpagina krijgt hij veel steunbetuigingen. Kritische reacties onder een verklaring op de PvdA site beloven een levendige discussie.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.