Toch geen wooncomplex met acht lagen aan Ringvaart Hillegom

Wessel Mekking
hillegom

In nieuwbouwwijk 'Wonen aan de Ringvaart' komt toch geen appartementencomplex met acht bouwlagen. De Hillegomse gemeenteraad stak een stokje voor dit 'accent'.

Een amendement van VVD, Hillegom Progressief, BBH en Bloeiend Hillegom om aan de Ringvaart bebouwing van maximaal 17 meter in plaats van 24 meter toe te staan, kreeg donderdagavond voldoende steun om een meerderheid te halen.

Een gebouw van 24 meter 'sluit niet goed aan op het dorpse karakter van Hillegom', vindt VVD-fractievoorzitter Aart van Heusden. Hij kent in het bollendorp een aantal gebouwen waar de gemeenteraad een stokje voor had moeten steken. ,,En daar willen we niet nog één gebouw aan toevoegen.''

Wethouder ruimtelijke ordening Ivo ten Hagen (VVD) verdedigde een gebouw van 24 meter. Met zo'n landmark presenteert het dorp zich. Iedereen ziet al van ver dat daar Hillegom begint, sprak hij. Die uitspraak was tegen het zere been van PvdA'er Fred van Loenen. Hillegom heeft al zo'n gebouw, vond hij: de watertoren. ,,Voor een Hillegommer is de watertoren zien thuiskomen.''

In 'Wonen aan de Ringvaart', op het oude terrein van betonfabriek de Ringvaart, komen zo'n 320 woningen.

Onder meer Hillegom Progressief is blij met de bouwplannen. Het al lang braakliggende terrein is fractievoorzitter Anita van Vliet een doorn in het oog.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.