Onderzoek naar dood katten Hoofddorp

De gestorven katjes van Samantha Tai Tin Woei

Fokke Zaagsma
Hoofddorp

De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de dood van drie katten in de Oranjebuurt in Hoofddorp.

Eigenares Samantha Tai Tin Woei (19) heeft sterk het vermoeden dat haar katten vergiftigd zijn. Ze deed een alarmerende oproep op Facebook.

De politie doet momenteel onderzoek naar de doodsoorzaak. Daar het gerucht gaat dat er meerdere dieren in de buurt zijn vergiftigd, neemt zij de zaak hoog op. Donderdag werd een oproep via Burgernet gedaan, op zoek naar getuigen.

De dierenpolitie heeft in de omgeving van de Burgemeester Pabstlaan een buurtonderzoek ingesteld. ,,Bij buren en buurtbewoners hebben we aangebeld om te vragen of ze toevallig iets hebben gezien of hebben gehoord dat hiermee te maken kan hebben. Misschien heeft iemand wel een vermoeden wie hier achter kan zitten", legt een politiewoordvoerder uit.

De drie katten (twee kittens en een moederpoes) werden maandag dood in de tuin van Tai Tin Woei aangetroffen: ,,Ik zag meteen dat het niet goed ging met ze. De ogen stonden wijd open en hun lijf was helemaal verkrampt.''

De dierenpolitie heeft de katten in beslag genomen voor nader onderzoek en heeft ze overgebracht naar naar een dierenarts en een forensisch patholoog. Hier wordt bekeken of de dieren daadwerkelijk vergiftigd zijn, zoals Tin Tai Woei vermoed.

Samantha Tai Tin Woei schreef op dichtbij.nl dat ze haar katten met schuim in de mond vond. Medewerkers van de dierenambulance gaven toen aan bijna zeker weten dat ze vergiftigd zijn. Wel benadrukte de dierenambulance tegenover de site dat niet vaststaat dat de katten met opzet zijn vergiftigd. Zo zou het ook kunnen dat de katten aan gras met onkruidverdelger hebben gelikt.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.