Barbecuekampioenschap in Hoofddorp

Wessel Mekking
hoofddorp

Stukken vlees van acht kilo gaan zo’n vijftien uur op de barbecue. Hoofddorper Harry Havinga haalt de Tony Stone Low & Slow BBQ Competition naar het Haarlemmermeerse Bos.

Havinga is actief voor de Nederlandse Barbecue Stichting en organiseerde eerder op het Hoofddorpse Burgemeester Van Stamplein twee keer de Nederlandse Kampioenschappen Barbecue. Maar de ’Tony Stone 2013’, onder auspiciën van de Kansas City Barbecue Society (KCBS), is iets heel anders, vertelt Havinga. Bij het Nederlands barbecuekampioenschap ging het meer om het culinaire. ,,De mooie bordopmaak bijvoorbeeld.’’

Bij de wedstrijden in het Haarlemmermeerse Bos, in het weekeinde van 18 en 19 mei, gaat het puur om het vlees. ,,Grote stukken vlees’’, verduidelijkt Havenga. Bijvoorbeeld een varkensschouder van zeven kilo en een brisket, de puntborst van een rund, van acht kilo.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.