Vaderdag jurkenactie Hoofddorp

Zo ziet u bakkers niet vaak.© Still uit film bakkerij Gorthuis

Paul van der Kooij

Er circuleert een filmpje dat u misschien maar beter niet kunt zien. Het is verspreid door een Hoofddorpse bakker die zo aandacht wil vragen voor de ’Vaderdag jurkenactie’.

Vaders die zondagochtend in een jurk of rok langskomen, zijn minder kwijt voor ontbijtzaken als croissants, polderzoenen en verse jus. Heren die ook nog lippenstift hebben opgedaan, een handtas dragen en naaldhakken aan hebben of ter hand nemen, betalen zelfs niks.

Volgens een begeleidend persbericht hebben de bakkers in het filmpje ’even voorgedaan hoe het kan'. Ook spreekt bakkersvrouw Aria de hoop uit dat net als vorig jaar, toen vaders in een badjas of pyjama in de prijzen vielen, 'een leuk aantal mannen langskomt, hahaha'.

Met dat ’hahaha’ in mijn hoofd, bekijk ik het filmpje. Ik zie vier mannen die - tussen de broden - jurken, rokken en felgekleurde hesjes over hun werkkleding proberen te sjorren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er klinkt gelach bij van een vrouw. Ook verschijnt de tekst in beeld dat je ’zeker de slappe lach krijgt van de voorbereidingen’.

Terwijl drie van de mannen ernstig lijken te twijfelen, probeert nummer vier nog wel een soort dansje met twee halfronde broden op de tonen van ’Special lady’ van Ray, Goodman & Brown.

Toen ik dat nummer donderdag op de radio hoorde, besefte ik hoe moeilijk je dergelijke beelden kwijtraakt. U bent gewaarschuwd.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.