Trio met nepwapens op Schiphol gepakt

Redacteur Haarlemmermeer
schiphol

Twee Haarlemmers van 19 en 20 jaar en een 22-jarige Hoofddorper zijn afgelopen nacht op Schiphol uit een bus gehaald omdat ze nep-wapens bij zich hadden.

De marechaussee werd gealarmeerd door de politie, nadat op een bureau in de omgeving een getuige had gemeld dat er een man met een vuurwapen in een openbaar vervoersbus zat.

Diverse eenheden van politie en marechaussee zijn gaan gaan zoeken naar de man, om de man, die samen zou reizen met twee anderen.

Uiteindelijk werd de bus waarin het drietal zat gelokaliseerd op Schiphol en werd volgens procedure het drietal uit de bus gehaald en aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats voor de aankomsthal op Schiphol, waar zich op dat moment veel mensen bevonden.

De marechaussee trof bij de fouillering bij een verdachte twee op vuurwapens gelijkende voorwerpen aan, verstopt onder de kleding. De imitatiewapens zijn geschikt voor bedreiging of afdreiging omdat ze bijna niet van echt te zijn onderscheiden.

Bij een andere verdachte werd een mes gevonden, de derde aangehouden man had geen wapens bij zich.

Het trio zit nog vast in verband met het onderzoek. Zo is nog onduidelijk wat ze met de nep-wapens van plan waren. De marechaussee werkte samen met politie-eenheden van korps Amsterdam-Amstelland.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.