Hoofddorper René Jansen in SBS6-serie ’Mijn Laatste Keer’

René Jansen met Rob Kamphues.

Paul van der Kooij
Hoofddorp

Rob Kamphues, onder meer bekend van De Reünie, is in de levens gestapt van mensen die weten dat ze niet meer beter worden. Vanaf 19 juli zijn de resultaten te zien in het nieuwe SBS6-programma ’Mijn Laatste Keer’.

Per aflevering staat een persoon centraal die met opgeheven hoofd de laatste fase van zijn of haar leven in gaat. In aflevering twee, te zien op zondag 26 juli, is dat Hoofddorper René Jansen. Op deze website en in de krant een interview met hem.

Alle hoofdpersonen in de serie willen het leven vieren nu het nog kan, al weten ze tegelijk dat ze veel dingen voor het laatst gaan meemaken. De laatste Moederdag, de laatste kerst met de familie, of nog één keer naar het land waar jarenlang vakantie werd gevierd.

Lachend ten onder

In de aflevering van komende zondag staat Margreet centraal. Zij nodigt maar liefst vierhonderd gasten uit op haar veertigste en laatste verjaardag. ,,Ik wil lachend ten onder gaan’’, was dan ook het motto van de vrouw, die leed aan spierziekte ALS.

Ook volgt Rob de openhartige Petra (46, uitgezaaide borstkanker). Al negen jaar strijdt deze moeder van twee kinderen, samen met man Jeroen, tegen de ziekte. Haar gezin is alles voor haar en ze probeert haar kinderen te betrekken bij ziekte én naderend einde.

Afknippen

Zo laat ze haar dochter helpen bij het afknippen van haar haren en kiezen ze een mooie lok uit voor in de herinneringsdoos. Hoe slopend de ziekte ook is, Petra is dankbaar voor de extra tijd. ,,Het leven houdt niet op als je hoort dat je dood gaat’’, weet ze dondersgoed.

’Mijn Laatste Keer’ is vanaf zondag 19 juli om 22.50 uur te zien bij SBS6.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.