Twee dagen Mysteryland in Haarlemmermeer

Beeld van Mysteryland in 2014.

Wessel Mekking
haarlemmermeer

Dancefestival Mysteryland gaat meerdaags. Het evenement op en rond het voormalige Floriadeterrein in Haarlemmermeer vindt volgend jaar plaats op zaterdag 29 én zondag 30 augustus. In de Plesmanhoek, bij de Geniedijk, komt een camping voor vijfduizend bezoekers, die daar vrijdagnacht al kunnen overnachten.

Organisator ID&T had al langer het voornemen om van Mysteryland een meerdaags festival te maken. Al jaren is het evenement, met zestigduizend feestgangers, stijf uitverkocht. Het college van B en W werkt mee aan de uitbreiding, bleek tijdens twee bewonersbijeenkomsten. ID&T wil niet ingaan op vragen over de komende editie van Mysteryland.

De dorpsraad van Vijfhuizen, VDV, staat ’open’ voor een tweedaags festival, vertelt voorzitter Cok de Ruijter. Wel houdt de dorpsvereniging de vinger aan de pols. Enkele vragen die bij de dorpsraad leven: Hoe wordt voorkomen dat feestgangers rondzwerven in Vijfhuizen en wat voor overlast levert een camping op? Bewonersvereniging Hoofddorp-Noord wil duidelijkheid over hoe wordt gehandeld bij calamiteiten en het verkeer van en naar het festival. ,,Dit jaar gaan we het proberen’’, zegt voorzitter Paul van Joolingen van de vereniging over het weekeinde Mysteryland.

Camping

De Mysteryland-camping mag nog verder groeien, naar maximaal tienduizend bezoekers. Maar het festival zal in de toekomst niet langer duren dan twee dagen. Dat zegt de woordvoerder van burgemeester Theo Weterings.

Ook is het aantal van zestigduizend bezoekers het maximum op de huidige locatie. ,,Bewoners wilden graag weten of het festival nog verder zou mogen doorgroeien’’, aldus de zegsman. ,,Die helderheid is gegeven; het wordt een festival van maximaal twee dagen voor maximaal zestigduizend bezoekers. Dit is ook in het bestemmingsplan als maximum opgenomen.’’ Voorzitter Paul van Joolingen van Bewonersvereniging Hoofddorp-Noord zal daar blij mee zijn. ,,Wat is het eindplan?’’, vroeg hij zich af over Mysteryland.

Overlast

Volgens de woordvoerder van de burgemeester zijn met omwonenden ook afspraken gemaakt over de vergunningprocedure. ,,Gekeken wordt welke zorgen van bewoners verwerkt kunnen worden in de voorwaarden bij de vergunningverlening’’, zegt hij. ,,Uitgangspunt is om de overlast voor bewoners zo beperkt mogelijk te houden.’’ Afgesproken is dat zij tijdens het festival altijd iemand van organisator ID&T kunnen bellen over zaken als de bereikbaarheid.

In het verleden stonden vele grote namen op het festival, zoals Armin van Buuren, Tiësto, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, David Guetta, Avicii en Afrojack.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.