VVSB enige dissonant bij regionale bekerzeges

Gertjan van Geen
Leiden

VVSB wist vandaag niet te winnen van zaterdagtopklasser Scheveningen. Op de eigen Boekhorst werd er met 1-2 verloren.

En dat terwijl buitenspeler Tomas Tavilla zijn ploeg een droomstart bezorgde door al na een paar minuten te scoren. Daarna had VVSB de wedstrijd op slot moeten gooien. ,,In de eerste vijfentwintig minuten speel je de tegenstander helemaal het bos in. Je krijgt vier honderd procent kansen, maar die gaan er niet in’’, aldus trainer Wilfred van Leeuwen. Hij zag dat Scheveningen in de tweede helft wat meer ging drukken en vooral uit standaardsituaties gevaarlijk werd. Daar werd ook de gelijkmaker uit gescoord, waarna een aantal minuten later Mehmet Aldogan na een goede actie de bezoekers op een 1-2 voorsprong zette. ,,Als wij gewoon scoren en met twee of drie tegen nul de rust in gaan, is er niets aan de hand.’’

Katwijk begon als eerste aan deze bekerdag. Op bezoek bij het tweede elftal van RVVH uit Ridderkerk werd er nipt met 0-1 gewonnen. Na een uur spelen kroonde Dylan Guyt zich tot matchwinner.

Raily Ignacio toonde voor Rijnsburgse Boys weer eens zijn waarde door de volledige doelpuntenproductie op zich te nemen in de met 2-0 gewonnen wedstrijden tegen hoofdklasser De Zwervers.

Rijnvogels speelde tegen een oude bekende uit de eerste klasse. Alexandria 66 was de tegenstander en dat bleek een behoorlijke kluif voor de formatie van Hein van Heek. Met een elftal vol spelers die nog niet zoveel minuten hadden gemaakt dit seizoen keek Rijnvogels bij de rust tegen een 0-1 achterstand aan. ,,Toen hadden we ook wat moeite om in ons spel te komen. Na rust waren we heer en meester en is het jammer dat we vergeten om de kansen af te maken’’, aldus van Heek. Na de pauze werd de achterstand wel omgebogen in een voorsprong door doelpunten van Jeffrey Beukenholdt en Mitchell Beijersbergen. Tot er vlak voor tijd tegen werd gescoord door de bezoekers. Pieter van der Breggen zag bij een terugspeelbal een tegenstander over het hoofd, die daar dankbaar gebruik van maakte en zo de gelijkmaker binnen tikte. Strafschoppen moesten uitsluitsel brengen, waarbij Rijnvogel doelman Gert Jan Vlieland (volgens van Heek een heuse penaltykiller) de achtste penalty stopte, waardoor de Katwijkse formatie zich plaatste voor de volgende bekerronde.

Noordwijk verloor vorige week in competitieverband nog van Zwaluwen, maar vandaag namen zij sportieve revanche door met 2-1 te winnen. Jon Joost Cornelissens en Marios Lomis zorgden voor een 2-0 ruststand in Noordwijks voordeel, die in de tweede helft ondanks een late tegentreffer niet meer in gevaar kwam.

Quick Boys boekte een 5-0 overwinning op eersteklasser Delta Sport. De Vlaardingse ploeg won afgelopen maand nog in de KNVB Beker van Willem 2 maar op Nieuw Zuid waren zij niet opgewassen tegen de mannen van Ted Verdonkschot. Doelpuntenmakers aan Katwijkse zijde waren Thom de Vries (2x), Philippe den Hartog, Maarten Woudenberg en Jeroen Ketting.

Ter Leede sloot vanmiddag om 17 uur de bekerronde af met een zege op Westlandia 2. Vincent Ammerlaan zag zijn naam twee keer op het scoreformulier verschijnen, terwijl ook Mike Dam een doelpunt voor zijn rekening nam.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen