Lieven de Key Penning zoekt kandidaten

Henk Geist
Haarlem

De Lieven de Key Penning 2017 staat in de startblokken. Haarlemmers kunnen tot vrijdag 8 september nog projecten aandragen die in aanmerking komen voor deze editie van deze Haarlemse stadsprijs voor monumenten, architectuur, stedenbouw, openbare ruimte en groen.

De Lieven de Key Penning, ingesteld in 2009, kent een cyclus van drie jaar. Dit jaar is het thema stedenbouw, openbare ruimte, groen en landschap.

Omdat de jury ook kleine initiatieven op dit vlak wil beoordelen, wordt iedereen in Haarlem opgeroepen objecten of projecten in de gebouwde omgeving onder de aandacht van de jury te brengen. Het project moet in de afgelopen drie jaar zijn gerealiseerd.

De objecten of projecten kunnen tot vrijdag 8 september worden aangemeld bij de secretaris van de jury, Hans van der Straaten. Zijn emailadres is: hansvanderstraaten@yahoo.com.

De Lieven de Key Penning zelf wordt toegekend door een vakjury. De prijs kan zowel aan de ontwerper als aan de opdrachtgever worden gegeven.

Haarlems Dagblad heeft vanaf 2010 het idee van de publieksprijs omarmd door in de krant aan de genomineerden voor de Penning veel aandacht te schenken.

Het publiek kan een stem uitbrengen op de favoriete kandidaat, de genomineerde met de meeste stemmen krijgt de Lieven de Key Publieksprijs.

Dit jaar zal de Penning op 21 november in de Gravenzaal van het stadhuis worden uitgereikt.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.