Gemeente Haarlemmermeer correct met verkoop gronden City4Love

Richard Walraven
Hoofddorp

De rechtbank Noord-Holland deelt de mening van Beusenberg echter niet. In de zaak, die de ondernemer heeft aangespannen tegen de gemeente wegens ’dwaling’, heeft de rechter Haarlemmermeer in het gelijk gesteld. De gemeente hoeft de grond niet terug te geven.

Beusenberg stelt dat hij de grond – bekend als De Liede-West aan de Schipholweg – niet had verkocht of voor een veel hogere prijs als hij op de hoogte van de plannen van de gemeente was geweest. Die zou hem onvolledig en bewust fout hebben voorgelicht. Beusenberg verkocht de grond omdat zijn plannen met City4Love4 in strijd waren met het bestemmingsplan.

De rechter heeft echter geoordeeld dat Beusenberg wel wist wat de mogelijkheden met de grond waren en dat de gemeente zijn ’meldingsplicht’ niet heeft verzaakt. ,,Er is geen rechtsregel die de gemeente als potentieel koper verplichtte aan Beusenberg alle voorhanden stukken te verschaffen. Ook is niet gebleken dat van de zijde van de gemeente onjuiste informatie is verschaft’’, aldus het vonnis.

,,Het college van burgemeester en wethouders heeft met instemming kennis genomen van het vonnis van de rechtbank Noord-Holland’’, zo laat het gemeentebestuur tevreden weten in een persbericht.

Beusenberg is minder tevreden. ,,Deze uitspraak rammelt aan alle kanten. Het merkwaardige is dat onderdelen er van in tegenspraak zijn met een eerder oordeel van het gerechtshof tijdens een voorgaande rechtszaak’’, aldus de ondernemer, die later ook gemeenteraadslid werd in Haarlemmermeer.

Helemaal zeker of hij in beroep gaat, is Beusenberg nog niet. ,,Maandag komt mijn advocaat terug van vakantie en ik moet dat eerst met hem overleggen. Maar wat mij betreft gaan we in beroep. En ik geef de strijd niet op. Deze slag is misschien verloren, maar de hele oorlog nog niet.’’

Beusenberg is door de rechter veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.