Homestead gitaar klaar voor de start

De vreemde kostgangers met hun Homestead gitaren.© foto pr

Sjaak Smakman
Den Haag

De productie van de eigen Heemsteedse Homestead gitaar gaat nu echt van start. ,,We zaten op tachtig procent bij de eerste twee gitaren, nu zijn ze echt honderd procent’, zegt initiatiefnemer Robin van de Poll van de nieuwe high-end akoestische gitaren.

Boudewijn de Groot kreeg eerder al zijn volgens persoonlijke wensen gemaakte gitaar, gisteren was het de beurt aan de twee andere ’vreemde kostgangers’ George Kooymans en Henny Vrienten. Plaats van handeling was de Indonesische ambassade om te onderstrepen dat gitaren in Indonesië worden gemaakt.

Zowel Kooymans als Vrienten waren uitermate goed te spreken over hun nieuwe aanwinsten. Kooymans koos als Hagenaar een ooievaar voor het logo op de kop en de positiestippen op de hals, Vrienten kreeg een baritongitaar, een halve octaaf lager gestemd en voorzien van dikkere snaren en een langere hals.

Kopers kunnen houtsoorten, afwerking, lak en tal van andere eigenschappen zelf kiezen, waarna de gitaar in Indonesië wordt gebouwd. De prijzen variëren van 2.000 tot 2.300 euro. De Homestead is te koop bij de Gitaarshop Heemstede en via homestead-guitars.com.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.