Aanpak ondergestoven fietspad Kattendel

Fietspad Kattendel© Foto PWN

Margot Klompmaker
Bloemendaal aan Zee

Door verstuiving van het duin is een deel van het fietspad bij het Nieuwe Kattendel in de Kennemerduinen regelmatig niet begaanbaar voor fietsers.

Natuurbeheerder PWN is bezig met een definitieve oplossing, maar die heeft tijd nodig. In afwachting daarvan komt er een tijdelijke oplossing. Momenteel ligt langs een kant van het pad een zandwal. Met behulp van machines wordt dit zand naar de overkant geschoven. Als het zand na ongeveer twee weken gestabiliseerd is, wordt het fietspad met behulp van betonplaten opnieuw aangelegd.

De werkzaamheden starten in de week van 15 mei en worden uitgevoerd door de firma Paape in opdracht van PWN. Na de zomer wordt gekeken hoe deze tijdelijke oplossing gewerkt heeft en wat de beste oplossing is voor deze situatie.

De verstuiving van het duin is onderdeel van het creëren van een natuurlijk, dynamisch duinlandschap in Zuid-Kennemerland: de ‘Noordwest natuurkern’. In de zeereep zijn op vijf plekken sleuven gegraven om de wind weer toegang tot het duin te geven. De wind krijgt zo vrij spel op het kale zand en duinen kunnen weer gaan wandelen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.