Cusack speelt Cage weg

Hanneke van den Berg

Een thriller over een seriemoordenaar in de wildernis van Alaska klinkt veelbelovend. Nicolas Cage, de zielepiet van de cinema, heeft een hoofdrol.

Deze aimabele brombeer geef je graag een kans - met in je achterhoofd ’Face/Off’ en ’Leaving Las Vegas’ – maar na tal van flops is hij zijn geloofwaardigheid verloren. John Cusack zit er echter ook in. Die is na ’Grosse Pointe Blank’ en ’High Fidelity’ cool voor het leven. Kortom, het kan vriezen en het kan dooien in dit verhaal, dat zich afspeelt in Anchorage, 1983.

Als een totaal overstuur 17-jarig meisje claimt dat ze is ontsnapt uit de klauwen van een moordenaar, is Alaska State Trooper Jack Halcombe (Cage) de enige die haar serieus neemt. Hij legt een link met eerder verdwenen jonge vrouwen, veelal strippers en hoertjes die niet werden gemist. Het spoor leidt naar Robert Hansen (Cusack). De respectabele bakker en vader van twee kinderen heeft een alibi, maar Halcombe vertrouwt het niet. Dankzij zijn vasthoudendheid stapelt bewijs zich op en komt de gruwelijke werkwijze van een ervaren seriemoordenaar aan het licht. De film is gebaseerd op het echte verhaal van Robert C. Hansen, moordenaar van 17 vrouwen en ontvoerder en verkrachter van nog eens 30. In een poging recht te doen aan de vele slachtoffers levert regisseur Scott Walker een chaotische film af. Cusack speelt Cage weg, maar de laatste is zeker niet slecht.

Het zijn alle losse eindjes (50 Cent duikt ook nog op als pooier) die ’The frozen ground’ toch net onder nul doen eindigen.

The frozen ground

Regie: Scott Walker

Met: Nicolas Cage, John Cusack, 50 Cent

Twee sterren

Meer nieuws uit frontpage

Net binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.