Op zoek naar nieuwe club

Sonny ten Hoope is namens FC Rijnvogels Yordi Teijsse van Quick Boys te snel af.© Foto Orange Pictures/Wim Wobbes

Hein ten Berge
Velserbroek

Sonny ten Hoope gaat op zoek naar een nieuwe club. Dat heeft de verdediger uit Velserbroek zijn huidige club FC Rijnvogels tijdens het trainingskamp in Spanje laten weten.

Dat de net 24 jaar geworden Ten Hoope de derdedivisionist uit Katwijk gaat verlaten, mag best opmerkelijk genoemd worden. Nadat hij in 2015 EDO verliet groeide hij meteen uit tot een gewaardeerde basiskracht op sportpark De Kooltuin. Daar kwam in de loop van het huidige seizoen verandering in. „Het liep niet en de trainer wilde wat veranderen.” Daar lijkt Ten Hoope de dupe van te zijn geworden. „We scoorden te weinig maar dat ligt niet aan de rechtsback, volgens mij.”

„Ik heb mijzelf vorig seizoen goed bewezen. Dit seizoen heb ik gewoon stabiel gespeeld maar door de mindere resultaten besloot de trainer in te grijpen”, verklaart de vleugelverdediger. „Ik heb daarna een aantal keer centraal in de verdediging gestaan en dat ging prima. Zo wonnen we met 0-4 bij het sterke ASWH. Maar als je dan opnieuw op de bank terecht komt, houdt het een keertje op. Dan raak je het geloof op een gegeven moment kwijt.”

Valencia

Tijdens het trainingskamp in Valencia meldde hij de club geen heil meer te zien in een langer verblijf. „Veel clubmensen en sponsors vinden het jammer en hebben mij gevraagd te blijven. Dat waardeer ik maar ik wil voetballen. Er is mij niet gezegd dat ik geen speeltijd meer krijg maar ik voel dat dat wel gaat gebeuren. Als ik bijteken verdien ik een mooi zakcentje maar wat is dat waard als je op de bank terecht komt?”

Ten Hoope is bepaald geen broodvoetballer. De Velserbroeker begon op zijn achttiende een stukadoorsbedrijf waarmee hij in vijf jaar tijd nooit om werk verlegen zat. „Het is druk met een eigen zaak maar ik kan wel redelijk mijn eigen tijd indelen. Daarom wil ik, zo lang het kan, op een zo hoog mogelijk niveau voetballen.”

Ten Hoope groeide op bij EDO, maar deed als senior een stapje terug naar eersteklasser FC Uitgeest nadat hij van de ziekte van Pfeiffer was hersteld. Roy van der Mije haalde hem een seizoen later terug naar het Noordersportpark. „Op dat moment zagen weinig mensen bij EDO het in mij zitten”,liet Ten Hoope destijds weten. „Roy wel en daar zal ik hem altijd dankbaar voor blijven.”

Hij werd een dragende speler bij de club uit Haarlem-Noord die verraste met leuk voetbal en knappe prestaties. Met EDO stootte hij zelfs door naar de topklasse - destijds het hoogste amateurniveau - waarna Noordwijk, VVSB en FC Rijnvogels interesse toonden.

Hij wil graag in de top van het amateurvoetbal actief blijven. Interesse van lager spelende clubs wimpelde hij vriendelijk af. „Daar zaten best ambitieuze clubs tussen. Maar ik ben net 24 en vind het te vroeg om in de eerste of tweede klasse te gaan voetballen. Ik ben topfit. Er zullen toch wel een paar clubs zijn die een aanvallende rechtsback kunnen gebruiken?”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen