Meer aandacht voor seksuele gelijkheid

Bart Boele
Hoofddorp

Middelbare scholen, MeerWaarde, Vluchtelingenwerk en instellingen die inburgeringscursussen organiseren, worden door de gemeente Haarlemmermeer aangesproken op seksuele gelijkheid.

,,We zullen met deze instanties nagaan hoe er binnen hun activiteiten expliciete aandacht kan worden gegeven aan de acceptatie van seksuele diversiteit’’, meldt HAP-wethouder Marjolein Steffens.

Het gaat dan om de groep LHBT: lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Deze actie van de gemeente is een vervolg op de opening van het Regenboogvlak op de Marktlaan in Hoofddorp-centrum.

Badhoevedorper Jerry Helmers sprak na de opening van het Regenboogvlak in oktober de gemeenteraad van Haarlemmermeer toe. Hij vroeg om vluchtelingen die hier neerstrijken voor te lichten over de seksuele gelijkheid die Nederland kent.

Positief

,,In hun land van herkomst hebben ze niet geleerd positief te staan ten opzichte van homo's en transgenders. Dat kunnen we ze niet kwalijk nemen. We kunnen wel laten zien hoe wij hier met seksuele gelijkheid en met elkaar omgaan’’, aldus Helmers.

Steffens heeft die handschoen opgepakt. ,,In Haarlemmermeer zijn we al op veel manieren actief om discriminatie en vooroordelen ten aanzien van seksuele diversiteit te bestrijden. We werken daarvoor samen met politie, Bureau Discriminatiezaken Kennemerland en het COC. We zetten in op voorlichting aan instellingen en bedrijven, speciale programma's op scholen en onderzoek.’’

Hoe bekend de betekenis van het Regenboogvlak op de Marktlaan is, moet nog blijken. Overigens bestaat het vlak uit zes kleuren en heeft de regenboog er officieel zeven: rood, oranje, geel, groen, blaud, indigo en violet.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.