Kerstparken over de grens

Mirjam van Twisk

Als je erg geniet van de kerstsfeer hoeft je niet te wachten tot de laatste weken van december. In de grootste Europese pretparken is het kerstfeest al begonnen. Miljoenen lichtjes, prachtig versierde kerstbomen en sfeervolle shows verjagen de schemering en kou in het Duitse Europa-Park en Disneyland Paris.

Het is onbegonnen werk om ze zelf te gaan natellen, maar Europa-Park weet het zeker: het park bij het Zuid-Duitse plaatsje Rust is met 2,5 miljoen lichtjes, 2.500 kerstbomen, 25 kampvuren en ontelbare decoraties omgetoverd tot een magisch Winterwonderland. De winteropenstelling start vandaag en duurt voor het eerst zeven weken, dus tot en met 11 januari 2015 .

Het park heeft allerlei winterse attracties zoals een typisch Duitse kerstmarkt, een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan, een kinderwonderland, een kinderskischool, een sneeuwhelling en enkele exposities. Op het programma staan ook talloze shows die passen bij deze romantische tijd van het jaar: een wintercircus, een ijsshow, een lichtjesparade en een musical.

Behalve bij extreme weeromstandigheden, zijn zeven achtbanen en vele andere attracties in het park open. Daaronder de nieuwe ’Wodan - Timburcoaster’. Ook de dit jaar geopende attractie ’Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys’ beleeft zijn winterprimeur. In die grootste indoor-attractie van het park gaan bezoekers op reis door de micro-kosmos van de 2 millimeter metende Minimoys.

In het stationsgebouw van de hoogste achtbaan van het park, is deze winter een tentoonstelling te zien met werken van de Zwitserse kunstenaar Rolf Knie, telg uit de beroemde circus-dynastie. Bij de andere expositie staat het werk van architect Ulrich Damrau centraal. Meer dan 25 jaar was hij verantwoordelijk voor de omzetting van het Europese thema in het attractiepark.

Sneeuw

Ook Disneyland Paris is aan het feestseizoen begonnen. Blikvanger in het park is een 24 meter hoge versierde kerstboom op Town Square. Wanneer de avond valt gaan de lichtjes in de boom aan voor de sprankelende en muzikale ceremonie, ’ Magical Christmas Wishes’.

Ook de rest van het park is in kerstsfeer. Op Main Street, USA valt zelfs dagelijks sneeuw. De komische sneeuwpop Olaf uit de film ’Frozen’ is ceremoniemeester van de speciaal voor het kerstseizoen gecreëerde avondshow, ’Disney Dreams of Christmas’, een productie met projecties, fonteinen, special effects en vuurwerk.

Het thema in Disney’s Kerst Parade is dit jaar Sugar & Spice. In die parade is een belangrijke rol weggelegd voor lekkernijen, zoals gigantische zuurstokken en Mickey-vormige peperkoekmannen.

Nieuwkomer in het kerstpark is de Schotse prinses Merida uit de film ’Brave’. Zij wordt vergezeld door de populaire zusjes Anna en Elsa uit ’Frozen’, die voor het eerst meet & greets houden. Bezoekers van het park kunnen met de drie dames op de foto.

Meer info: www.europapark.de en www.disneylandparis.nl

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.