Badhoevedorp vreest gevolgen mega-evenementenhal Osdorp

Nummer 12 is op het oog voor de Meet Inn.© Illustratie westersite

Bart Boele
Badhoevedorp

De dorpsraad van Badhoevedorp vreest de komst van de Meet Inn-evenementenhal in Amsterdam-Osdorp, net aan de andere kant van de Haarlemmermeerse Ringvaart.

De Meet Inn wordt groter dan de Ziggo Dome en gaat 875.000 bezoekers per jaar trekken. ,,Dat betekent meer geluid en meer verkeer, ook voor bewoners van Badhoevedorp’’, aldus de dorpsraad.

De evenementenhal moet komen op Osdorp Business Park, pal tegenover Lijnden aan de rand van woongebied de Aker. Het gaat om een evenementenzaal maar ook om elf restaurants, een speelparadijs, een bowling en een lasergamehal.

De bestuurscommissie Nieuw-West, opvolger van de Amsterdamse stadsdeelraad, is kritisch en verdeeld over de plannen. De schaal van het project wordt te groot geacht.

De initiatiefnemers van het project zijn de Amsterdamse ondernemer Ghassan Korkis en de SADC: de projectontwikkelaar die namens overheden (provincie en gemeenten waaronder Haarlemmermeer) in de regio rond de luchthaven Schiphol initiatieven ontplooit. De SADC is ook eigenaar van het Osdorp Business Park in Osdorp.

De gemeente Haarlemmermeer heeft zich, volgens de dorpsraad van Badhoevedorp, niet gemengd in de discussie rond de evenementenhal die de gemoederen in Osdorp flik bezighoudt.

De inspraakprocedure rond deplannen voor Meet Inn is inmiddels voorbij. Alleen de bestuurscommissie Nieuw-West mag voor 8 februari nog een advies geven. De gemeenteraad van Amsterdam neemt 15 februari een beslissing.

Op de website van Nieuw-West, westersite, stelt Klaas van Wieren in een opiniestuk dat de locatie van de Meet Inn verre van ideaal is. ,,Dichtbij een woonwijk met (nog) geen andere vergelijkbare ondernemers (met uitzondering van McDonalds). Het centrum krijgt een vrijwel monopolide positie in de buurt, omdat er in het beoogde gebied onvoldoende ruimte is om ook andere ondernemers de kans te geven om zich hier te vestigen.’’

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.