Herdenkingsconcert Haarlemmerhout met Yorick van Norden en Charlotte Riedijk

Yorick van Norden© PRfoto

Leontien van Engelen
Haarlem

,,Het mag eindelijk naar buiten!’’, twitterde de Haarlemse singer-songwriter Yorick van Norden vrijdagmorgen opgetogen. Hij doelt op het nieuws dat hij op 4 mei met het Kennemer Jeugd Orkest het Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout verzorgt.

Ook de Haarlemse sopraan Charlotte Riedijk staat die avond op het hoofdpodium. Na de Nationale Herdenking op de dam start rond 20.30 uur het gratis tiende toegankelijke Herdenkingsconcert van Bevrijdingspop. Lotte Raar draagt het gedicht voor dat zij schreef in het kader van de gedichtenwedstrijd ‘Dichter bij 4 mei’ en is er een bijdrage van Joris van der Weide, deelnemer aan een schrijfwedstrijd voor scholieren.

Yorick kijkt uit naar het concert, maar houdt nog geheim welke nummers hij gaat brengen. ,,In ieder geval een song van John Cale uit de jaren 70 dat zich heel goed leent voor dit concert.’’ Ook zingt hij twee nummers van zijn eerste album. ,,En er gaat een nieuw stuk in première op 4 mei, dat vind ik heel spannend. Op mijn nieuwe album komt een vierdelige suite te staan en die avond zing ik daar voor het eerst live twee delen van.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.