Adamas krijgt eigen plek in Spaarne Ziekenhuis

Lies Tonino in gesprek. Foto United Photos/Remco van der Kruis© Foto United Photos/Remco van der Kruis

Richard Walraven
Hoofddorp

Een pilot, waarbij het Spaarne ziekenhuis en Adamas sinds december intensief samenwerkten, is zo succesvol gebleken dat het project minimaal twee jaar wordt voortgezet als er voldoende fondsen zijn.

Het Spaarne Ziekenhuis is volgens Sabine Vliegen, hoofd van het oncologiecentrum, het eerste in Nederland waar op een dergelijk intensieve manier wordt samengewerkt met een zogenoemd inloophuis. ,,In Maastricht is bijvoorbeeld ook samenwerking met een inloophuis, maar dat is lang zo intensief niet als hier. Dat is echt uniek.’’

De patiënten kunnen daardoor buiten de medische behandeling om ook binnen de muren van het ziekenhuis terecht met praktische vragen en persoonlijke problemen die de ziekte met zich meebrengt. ,,De medisch specialisten en hun teams vinden het een aanvulling op de zorg die ze verlenen’’, aldus Vliegen.

Voor Adamas, dat haar hoofdvestiging in Nieuw-Vennep heeft, is de intensieve samenwerking met het ziekenhuis een logische stap. ,,Omdat de afstand met de patiënten daardoor heel kort is. We hebben gemerkt dat er echt behoefte aan is’’, aldus coördinator Jose Kortekaas.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.