Belangrijkste weg Floriande dicht vanwege asfaltering

De Deltaweg krijgt een nieuwe asfaltlaag.

Wessel Mekking
hoofddorp

De bussluis op de Henri Didonweg gaat een paar uur open voor autoverkeer en automobilisten mogen bij hoge uitzondering gebruikmaken van het achterfietspad langs de Drie Merenweg (N205). De belangrijkste weg van Floriande, Deltaweg-Waddenweg, krijgt maandag van 21 tot 2 uur en dinsdag van 21 tot 2 uur nieuw asfalt. Het is klein onderhoud, maar vergt een grote operatie.

Om de verschillende Eilanden van de woonwijk bereikbaar te houden, hebben de Haarlemmermeerse bereikbaarheidscoördinator Paul Broekhoff en zijn collega’s flink moeten improviseren. Verkeersregelaars zullen maandag en dinsdag overwerk hebben in de Hoofddorpse wijk.

De deklaag van het asfalt van de Waddenweg en Deltaweg is toe aan onderhoud. Daarom spuiten de mannen van Esha Infra Solution een nieuwe laag op het asfalt. Mocht het weer te vochtig zijn, dan wordt de klus op een andere avond in dezelfde week geklaard.

Voorzitter Henk Jansen van wijkraad Floriande baalt ervan dat niet veel eerder met zijn organisatie is gesproken over de werkzaamheden en tijdelijke afsluitingen, en hoe die op te vangen zijn. Dan had ze ook advies kunnen geven, in plaats van voor voldongen feiten te staan. Verkeerscoördinator Broekhoff erkent dat de wijkraad al lang op de hoogte had moeten worden gebracht. Waardoor het is misgegaan, weet hij niet.

Jansen is wel blij dat de bussluis in de Didonweg open wordt gesteld. Een cruciale rol is maandag en dinsdag weggelegd voor de verkeersregelaars, denkt hij.

Vier fases

Maandag van 21 tot 23 uur is de Deltaweg tussen Bennebroekerweg en Fanny Blankers-Koenlaan dicht voor het verkeer. Automobilisten mogen gebruikmaken van het achterfietspad langs de Drie Merenweg om de Eilanden 1, 2 en 3 te bereiken. Op het pad geldt dan eenrichtingsverkeer. Het verkeer kan de drie Eilanden weer verlaten via Eiland 4 en het fietspad.

Maandag van 23 tot 2 uur is het deel van de Deltaweg-Waddenweg afgesloten tussen de Fanny Blankers-Koenlaan en Slufter/Texelpad. Doorgaand verkeer kan bij hoge uitzondering door de bussluis op de Didonweg rijden. Eilanden 4 tot en met 6 blijven bereikbaar via Eiland 3 en het eerder genoemde fietspad.

Het deel van de Waddenweg tussen Slufter/Texelpad en Ameland gaat op dinsdag tussen 21 en 23 uur op slot. De Eilanden 7, 8 en 9 zijn dan te bereiken via het achterfietspad en Eiland 6. Eilanden 6, 7 en 8 zijn te verlaten via het pad en Eiland 10.

Ook op dinsdag van 23 tot 2 uur wordt gewerkt aan de Waddenweg, dan is het deel tussen Ameland en de busbaan aan de beurt. Doorgaand verkeer mag via de Didonweg rijden. Eiland 10 tot en met 13 blijven bereikbaar via het achterfietspad. De Eilanden kunnen verlaten worden via het fietspad naar de N201 (Kruisweg).

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.