Alarm op Schiphol in verband met problemen vliegtuig

Een van de vliegtuigen die naar Schilhol terugkeerden na in de problemen te zijn gekomen. Foto Michel van Bergen

Een van de vliegtuigen die naar Schilhol terugkeerden na in de problemen te zijn gekomen. Foto Michel van Bergen

Alarm op Schiphol in verband met problemen vliegtuig. Foto Michel van Bergen

Alarm op Schiphol in verband met problemen vliegtuig. Foto Michel van Bergen

1 / 2
Leontien van Engelen
schiphol

(update) Twee passagiersvliegtuigen zijn maandagochtend teruggekeerd naar Schiphol nadat ze technische problemen hadden gekregen. Ze slaagden erin aan het einde van de ochtend veilig te landen op de luchthaven.

Een passagiersvliegtuig van Delta Air Lines kampte met motorproblemen. Het toestel was om 10.15 uur vertrokken vanaf Schiphol richting Mumbai in India. De hulpdiensten rukten uit nadat de bemanning alarm had geslagen, maar konden onverrichter zake terugkeren.

Volgens een woordvoerster van Delta Air Lines zijn de passagiers op normale wijze van boord gegaan. Zij kon niet zeggen hoeveel mensen aan boord waren en wat precies de reden was van de terugkeer. De vlucht naar Mumbai vertrekt om 13.30 uur opnieuw vanaf gate E5 op Schiphol. Het is onduidelijk of dat hetzelfde toestel betreft.

Ook keerde een KLM-vliegtuig terug na een melding over rook in de cockpit, aldus de Luchtverkeersleiding Nederland. Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij kon die melding niet bevestigen. Volgens hem wordt onderzocht wat er precies aan de hand was.

Het toestel was rond 10.30 uur vanaf de luchthaven vertrokken naar Milaan en keerde even voor 11.00 uur terug. In het vliegtuig zaten 139 passagiers. Rond 13.15 uur vertrok een andere vlucht naar de Italiaanse stad. De zegsman wist niet of iedereen mee kon met dit toestel. „We proberen iedereen zo snel mogelijk op zijn bestemming te krijgen.”

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.